Известие

Collapse
No announcement yet.

нормално ли е 147 да яде масло??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нормално ли е 147 да яде масло??

в неделя като се прибирах от срещата точно пред нас ми излезе следната грешка "Engine Oil Pressure Low" изгасих я запалих паркирах и на сутринта проверих маслото и беше точно на долната цицка тоест минимума а като я взех беше горе долу посредата даже малко над нея-това са около 5к километра... течове няма прегледах целия двигател но няма от ауспуха не излиза никакъв дим даже и на високи обороти... днес ходих до аутоплюс и ми казаха да мина след два дни и щели да ми сменят маслото с лъки моли с добавки за да компенсират износването... дайте мнения от какво може да е и какво да правя
    Alfa Romeo 147 "Selespeed"
    sigpic

С какво масло беше до сега? И яко ли я ръчкаш колата?
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от mik mik Покажи съобщение
      в неделя като се прибирах от срещата точно пред нас ми излезе следната грешка "Engine Oil Pressure Low" изгасих я запалих паркирах и на сутринта проверих маслото и беше точно на долната цицка тоест минимума а като я взех беше горе долу посредата даже малко над нея-това са около 5к километра... течове няма прегледах целия двигател но няма от ауспуха не излиза никакъв дим даже и на високи обороти... днес ходих до аутоплюс и ми казаха да мина след два дни и щели да ми сменят маслото с лъки моли с добавки за да компенсират износването... дайте мнения от какво може да е и какво да правя
      абе това е според мен не за нивото на маслото ами за налягането - т.е. или е под минимума или имаш грижа май по маслена помпа или филтър ли .... хубаво е някой дето познава 147-цата като модел да я види.
      Отделно за нивото на маслото е хубаво винаги на едно и също място да го проверяваш - за да е вярно сравнението ти.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

днес я покарах пак и нямаше проблеми но нещо не ми е като хората не върви както си вървеше преди... ще я водя на доктор в други ден просто исках да знам ако някой има такъв проблем да каже какво да правя и да не земат да ме излъжат нещо в сервиза...
        иначе колата не я ръчкам много даже хич-само от време на време по малко... маслото не го знам какво е в германия го смениха преди да ни дадат колата но незнам с какво....
        sigpic

Comment

Ми това е 200гр на 1000км- според мене е нормално за Алфа, според други колеги техните коли не близвали от смяна до смяна. Първо смени маслото с ново /Селения за Алфа, Селения Рейсинг, Agip/.
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

И при мен яде масло което е нормално за този двигател,за 10 000км съм долял 500гр.което е много добре.Така че не въобще не се притеснявай и я закарай на диагностика да ти проверят какви грешки е дала.
            Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
            The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Възможно е да ти изписва този надпис, ако за момент е влязла в ниски обороти, т.е. ако е била пред загасване. При мен винаги го изписва, когато заради ГИ мотора изгасва. Например при преминаване от бенз на газ, ако спирам в този момент понякога загасва и изписва точно този надпис, но двг не спира заради ниското налягане на маслото, а заради газта и това винаги създава условия за ниско налягане на маслото. Т.е. ако е това - на колата й няма нищо.
              Аз моята я взех с ниво на маслото доста под минимума (без датчика за налягането да се включва). Причината да го харчи беше, че предния собственик е карал по 20к. км. Сега го сменям на 10к. км. и след всяка смяна двг. харчи все по-малко, като първите 5000 км. не го пипа изобщо. При 20к. км. с едно и също масло в двг се натрупват разни мизерии, сепаратора се запушва и разхода на масло се качва. Аз така си го обяснявам.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Възможно е да ти изписва този надпис, ако за момент е влязла в ниски обороти, т.е. ако е била пред загасване. При мен винаги го изписва, когато заради ГИ мотора изгасва. Например при преминаване от бенз на газ, ако спирам в този момент понякога загасва и изписва точно този надпис, но двг не спира заради ниското налягане на маслото, а заради газта и това винаги създава условия за ниско налягане на маслото. Т.е. ако е това - на колата й няма нищо.
                Аз моята я взех с ниво на маслото доста под минимума (без датчика за налягането да се включва). Причината да го харчи беше, че предния собственик е карал по 20к. км. Сега го сменям на 10к. км. и след всяка смяна двг. харчи все по-малко, като първите 5000 км. не го пипа изобщо. При 20к. км. с едно и също масло в двг се натрупват разни мизерии, сепаратора се запушва и разхода на масло се качва. Аз така си го обяснявам.
                мда точно в такъв момент ми излезе съобщението бях на 2ра и спирах като се оглеждах за свободно място да паркирам и колата претрепна и изключи от скорост но двигателя остана да работи изгасих го за малко запалих паркирах и от тогава не съм я мърдал.
                Значи маслото ще бъде Селения но какво предложете кое е най добро мисля си за Селения рейсинг
                sigpic

Comment

Точно за 2.0ТС го дават като заместител на Селения Рейсинга, особено ако обичаш високите обороти
                  Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Хубаво масло за Алфа е Кастрол 10W-60.Пълна синтетика и самите италианци във фирмения сервиз в Германия ми го препоръчаха.В България струва 36 лв.за 1 литър.

Comment

мда ама те искат да ми слагат Лъки Моли я кажете нещо за него....бива ли или пак ще си го груха
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                        Хубаво масло за Алфа е Кастрол 10W-60.Пълна синтетика и самите италианци във фирмения сервиз в Германия ми го препоръчаха.В България струва 36 лв.за 1 литър.
                        Карал съм с Кастрол 10w40 и цената му е такава за 4 литра (поне за мен). Маслото никак не е лошо, даже лично аз не виждам много голяма файда от Селения 20К (макар да карам предимно с него).

Първоначално публикувано от niki-25 Покажи съобщение
                        И при мен яде масло което е нормално за този двигател,за 10 000км съм долял 500гр.което е много добре.Така че не въобще не се притеснявай и я закарай на диагностика да ти проверят какви грешки е дала.
                        Нормално е да гори толкова, моята дава разход от смяна до смяна (под 10 000 к.м.) от максимума до минимуума на пръчката (не знам колко е точно, но е в пърядъка на 300-400 м.л.).

макс-мин е 1 литър
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                        Opel Astra J GTC

Comment

смених маслото днес с Селения 20к колата се държи перфектно няма проблеми
                          sigpic

Comment

Working...
                          X